Loading Events

Københavnerpicnic i Kulbaneparken

Kulbaneparken – navnet lyder måske ikke som det mest fortryllende sted – men, men, heldigvis er det ikke navnet, der alene siger noget om et sted.

I mange år – ja, faktisk siden 1964 – var området hvor Kulbaneparken nu ligger bedre kendt som ”den gamle Valby gasværksgrund”, og vi skal helt frem til år 2009 før man fra myndighedernes side besluttede at inddrage hele området. Årsag – det var blevet bestemt at den nye togforbindelse København-Ringsted banen skulle gå gennem netop ’Gasværksgrunden’, og i de efterfølgende år helt frem til 2013 gik med drøftelser om hvordan den endelige løsning skulle være. Men man glemte at inddrage de lokale borgere i processen så da projektet blev præsenteret for områdets beboere måtte man erkende, at i stedet for at lægge banen i en åben grav, måtte man nu lægge den i en overdækket tunnel således at hele området kunne genopstå som et nyt grønt område.

År 2016 fik områdefornyelsen til opgave at starte projekt ’Kulbanekvarteret’ med fokus på etablering af en park hvor lokale beboere kunne udleve deres om aktiviteter, om biodiversitet og om fordybelse og fælles samvær. Det viste sig hurtigt, at interessen for projektet langt overgik hvad man havde forventet, og på kort tid blev der etableret projektgrupper som aktivt bidrog med både ideer og med fysisk arbejde omkring udformningen af den 44.000 m2 store park.

Resultatet blev, at vi i dag ikke blot har fået den 4. største park i København, men en park hvor det ene fællesskab efter det andet er født på tværs af alder, køn, etnicitet og social baggrund, og hvor beboerne fra andre bydele valfarter til, for at benytte de mange faciliteter Kulbaneparken byder ind med.

Derfor – kom og deltag i Kulbaneparkens Københavner picnic 2023 – vi har dækket op i et stort telt med gulv ved siden af ’Kulværket’, ’Lanternen’ og ’Gasbeholderen’, og vi sidder bogstaveligt talt lige ovenpå tunnelen som ligger godt 14 meter under os.

Vi byder velkommen kl. 16, og maden udleveres løbende fra kl. 16.15 – 18.30.

Menu

  • Kylling i sennepsmayo og syltede rødløg og karse
  • Lakserilette og syltede skoleagurker
  • Kartoffelsalat med fynsk rygeost, purløg og rødløg
  • Vesterhavsost, kvædekompot og kiks
  • Brownie med solbærkompot
  • Rugbrød, surdejsbrød og smør

Der er tallerkner og servietter med i ‘kurven’, men medbring selv bestik og glas.

Der sælges øl, vand og vin til meget billige priser, men du er naturligvis velkommen til at medbringe egne drikkevarer.

Tilgængelighed

Alle er velkomne til Københavnerpicnic i Kulbaneparken.

Der er handicapparkering flere steder langs parken på Kulbanevej, og der er tilgængelighedsstier fra Kulbanevej op gennem parken til picnicområdet.

Bus 133 standser også lige ved parken. Kommer du med S-toget med linje F til Vigerslev Alle station, er der ca. 600 meter gennem parken til picnicområdet.

Der er også god adgang via cykelstierne, som kører gennem parken, hvis du kommer på cykel.

Der er adgang til toiletter, herunder handicaptoilet. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kulbaneparkens Venner på kulbaneparken@gmail.com eller på telefon 44 10 85 95. -Bemærk at Kulbaneparkens Venner er en frivillig forening, så der er ikke altid nogen ved telefonen.

 

Go to Top